Szőlő diéta – kúraszerűen nem ajánlott diéta

Tetszett ez a cikk? Szavazz erre most!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Szőlő

A szőlőnek igen magas az energiatartalma, egy amerikai kutató intézet szerint a szőlőlé olyan vegyületet tartalmaz, mely segíti a zsírsejtek lebomlását. Azt azonban ne felejtsük el, hogy az elhízás egy betegség, melynek szövődményei vannak és az egészségük érdekében fogyni vágyó emberek könnyen beleesnek abba a hibába, hogy megörülnek egy egy új csodaszernek – de nem szabad – a már unásig elmondott recept a lényeg: el kell dönteni, hogy mennyit szeretnénk fogyni: ha valakinek nagyobb súlyfeleslegtől kellene megszabadulni, akkor először el kell menni egy alapos kivizsgálásra, hiszen ne felejtsük el, hogy a kövérség szövődményei – cukorbetegség, magas vérnyomás, egy – egy lappangó betegség, melyre csak egy ilyen alapos kivizsgáláskor derülhet ki.

A szőlőlé tartalmaz egy erős vegyületet, melynek rákellenes hatása is van, de ez csak akkor érvényesül, ha a kliens egyébként egészséges életet él, ha valaki dohányzik és rendszeresen fogyaszt nagyobb mennyiségű alkoholt akkor ezt nem tudja a szőlőmagolajjal kompenzálni, mely normál esetben segítene. A megelőzés nagyon fontos, ezt már gyerekkorban érdemes elkezdeni, hiszen hazánkban már minden 4.-5. kisgyereknek jelentős súlyfeleslege van. Tévhit, hogy kövér gyermekek nem éhezhetnek, ennek veszélye náluk is fennáll , a minőségi éhezés miatt, amikor nem megfelelő fehérje mennyiséget visz be a szervezetébe.

Csézy azt vallja, hogy ki kell használni a szezonális magyar termékek adta lehetőséget, mint például a szőlő, mely ásványi anyagokban a leggazdagabb. Ha megnézzük milyen ásványi anyag készleteink és gyógyvizeink vannak rájövünk, hogy ezek a szőlőben is megtalálhatóak, a magjában, héjában a levében talán a legkevesebb. A szőlő lényege talán az igen magas szénhidráttartalmában rejlik. Létezik olyan testsúly csökkentő diéta- melyet a dietetikusok nem javasolnak- hogy 1 hétig csak szőlőt szabad enni, napi másfél két kg-ot, de ez megint egy étrendelvitel, hiszen ez időszak alatt 0% az állati fehérjebevitel, mely a szervezetnek akár kárt is okozhat. A dietetikus azt javasolja, hogy időnként látogassunk el háziorvosunkhoz ellenőrzésre és figyeljünk a testünkre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *