Hogyan működik a 90 napos diéta?

Tetszett ez a cikk? Szavazz erre most!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki ezt az igencsak közkedvelt fogyókúrás módszert. Alapját a különféle tápanyagok – fehérjék, zsírok, szénhidrátok – szétválasztása adja. Főként a nagy súlyfelesleggel rendelkezők számára ajánlott, akik 20-25 kg-tól szeretnének megszabadulni. A 90 napos diéta alatt keményítő-, szénhidrát-, gyümölcs- és proteinnapokat kell tartani.

90 napos diéta

A diéta javasolt időtartama 90 nap, ennyi idő alatt átlagosan 15-20 kg-ot lehet leadni. De nem csupán a kilók lesznek kevesebbek, hanem a szervezet működése is jó irányba változik a diéta során, ez pedig biztosítja, hogy a már leadott kilók ne is jöhessenek vissza. Ha nincs rajtunk ennyi súlyfelesleg, hamarabb is abbahagyhatjuk a diétát, ám ekkor a szervezetben nem történik meg ez a pozitív változás.

Reggelire mindennap ugyanazt fogyasszuk: kevés gyümölcsöt, pl. 2 db almát, barackot, körtét vagy egy marék aprószemű gyümölcsöt, mint meggy, cseresznye stb…
A diéta alatt a protein-, keményítő-, szénhidrát- és gyümölcsnapok szabályos sorrendjén nem szabad változtatni. A helyes sorrend a következő:

1. nap: Protein nap
2. nap: Keményítő nap
3. nap: Szénhidrát nap
4. nap: Gyümölcs nap

Ezekről a programokról hamarosan részletesen is beszámolunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *