Fogyókúra eredményesen – a hatékony diéta titka!

Tetszett ez a cikk? Szavazz erre most!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ha sorra szeretnénk venni az igazán hatékony fogyókúrás módszereket, előbb tisztáznunk kell, mit is jelent a hatásos fogyókúra. A fogyókúrák gyakran veszélyeztethetik az egészséget, ezért nagyon lényeges, hogy mindenki az életkorának és egyéni igényeinek megfelelően válasszon a különböző diéták közül.

Milyen az eredményes fogyókúra?

Talán a legfontosabb, hogy az első, szemmel látható eredményekre ne kelljen hosszú heteket, hónapokat várni. Aki próbált már valaha fogyókúrázni, pontosan tudja, hogy akkor érezheti hatékonynak a választott módszert, ha rövid időn belül, akár már egy hét alatt észrevehető változások történnek. Legalább heti fél kg mínuszt várhatunk egy igazán jó fogyókúrás módszertől. Ha ez nem következik be, az ember hamar feladja a további próbálkozásokat. Ezért alapvető, hogy a fogyókúra gyorsan hozzon eredményt.

Szenvedés nélkül

Ha belekezdünk egy újabb fogyókúrába és azt érezzük, folyamatosan szenvedünk tőle, azonnal függesszük fel az alkalmazását. A cél sohasem lehet az, hogy kínozzuk magunkat, majd utána villámgyorsan visszajöjjenek a küszködések árán leadott kilók. Ha olyan fogyókúrát választunk, melyben az étrend nagy részét az általunk kedvelt élelmiszerek alkotják, nagyobb eséllyel tudunk áttérni később az egészséges táplálkozásra és életmódra. A kínszenvedéssel együtt járó fogyókúrák után legtöbbször beindul a jojó-effektus és pillanatok alatt újra ugyanannyit mutat a mérleg, mint a fogyókúra előtt.

Fogyókúra egészségesen

A sikeres fogyókúrának egészségesnek kell lennie. Időtartama alatt nem szabad megfeledkezni a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek, ásványi anyagok, vitaminok, élelmi rostok és fehérjék folyamatos beviteléről, hiszen ezek nélkül ugyan lehet, hogy a mérleg kevesebbet mutat, de hiánybetegség kialakulását is kockáztatjuk. A hatékony diéta titka tehát az, hogy egészséges is legyen. A súlycsökkenést kizárólag a zsírok és szénhidrátok bevitelének mérséklésével érjük el.

A víz szerepe

A fogyókúra ideje alatt nélkülözhetetlen, hogy rendszeresen fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, főként vizet. A cukormentes üdítőket érdemes kerülni, hiszen a vízzel szemben ezeknek magasabb a kalóriatartalmuk. 2,5 l víz fogyasztása ajánlott naponta és nemcsak a fogyókúra során, hanem azt követően is. Egyszerre akár fél liter vizet is megihatunk, mivel ez eltelít, csökkenti az éhségérzetet, ráadásul a vesét is karbantartja. Ha ráununk a vízre, választhatunk gyógyteákat is, de szigorúan cukor nélkül. Ezeknek nagy hátránya, hogy többségükben kesernyések, de édesítőszerrel feljavíthatjuk az ízüket.

Hosszútávú eredmény életmódváltással

Sokszor halljuk, hogy életmódváltás nélkül hiábavaló minden fogyókúra. Ez azt jelenti, hogy fokozottabban vigyünk be szervezetünkbe tápanyagokat, mérsékeljük a zsír és a szénhidrát mennyiségét és minimum 2,5 l vizet igyunk naponta. Az életmódváltásnak szerves része a testmozgás is. Hogy milyen mozgásformát válasszunk, érdemes tájékozódni, hogy napirendünkbe és életritmusunkba és jól be tudjuk illeszteni.

 

LagligAnabola.com – Köpa lagliga anabola steroider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *