Fenékformáló brazil popsi diéta – formás fenék gyorsan!

Tetszett ez a cikk? Szavazz erre most!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

A Dél-Amerikai országokban a nők szinte egész évben a karneválra készülnek, hogy gyönyörű fenekükkel és táncukkal elkápráztassák a közönséget. Ezért fejlesztették ki a szakemberek a brazil diétát. A fogyókúra arra épül, hogy a fogyókúrából kizárnak minden olyan élelmiszert , mely növelheti az étvágyukat. Tilos a nassolás, csak meghatározott időben lehet enni és az erős fűszereket is kerülni kell. Ha betartjuk ezeket a szigorú szabályokat rövid idő alatt látványos eredményt érhetünk el. A brazil diétában fontos, hogy kerüljük a zsíros, édes, nehéz ételeket, a túlzott húsfogyasztást és a sok só használatát. Fürdés helyett tusoljunk-negyven fokosnál ne melegebb vízben – és luffaszivaccsal dörzsöljük át minden nap a kényes testrészeinket, hogy javuljon a vérkeringésünk. Akinek a szíve és szervezete bírja, az zuhanyzás közben váltogathatja a hideg és meleg vizet, ezzel növelve bőrének feszességét a popsiján.

Nassolás helyett naponta többször is lehet enni. Az étrend az ételek széles skáláját vonultatja fel: a húsok és halak mellett sok gyümölcs és zöldség kerülhet a tányérunkra. A brazil diéta egyik lényege, hogy a vacsorát 17.30 és 18.00 között kell megennünk, így nem lesz szükségünk külön uzsonnára és késő este már nem eszünk semmit. Dietetikusok szerint az esti hat óra utáni evés valamint az éjszakai nassolás hizlalja legjobban a feneket. Ha mégis ránk törne az éhség, gyümölcsöt és frissen facsart leveket ihatunk egy kevés szénhidráttal.

Ha formás feneket szeretnénk magunknak a lehető legrövidebb időn belül, a diétánk mellett érdemes valamilyen brazil mozgásformát is választanunk magunknak. A zumba, a szamba, és a capoeiraórák gyönyörűen formálják ezt a kényes testrészt. Az alábbi gyakorlatokkal gyors hatást érhetsz el.

 

Kitörés előre

Időtartam: 1 perc

Ez a farizom-erősítő gyakorlat a combokat és a vádlit is formálja, valamint remek kalóriaégető is egyben.

Gyakorlat: Párhuzamos lábfejekkel, végy fel a medencédnél szélesebb terpeszállást. Lépj az egyik lábaddal előre egy nagyot, majd kezdj el az egész testeddel lassan leereszkedni, míg a kezeddel el nem éred a talajt. A hátsó térded ne tedd le a földre! Majd emelkedj fel ismét állásba.

 

Guggolás

Időtartam: 1 perc

A guggolás minden farizom edzés alapja, mivel egyenesen a fenekedet célozza meg. Széles terpeszben a lábfejek kifelé forduljanak.

Gyakorlat: Állj meg terpeszben, a két lábfejed egymástól vállszélességnyi távolságra legyen. Lassan ereszd le a csípődet, mintha egy láthatatlan székre próbálnál ráülni, aztán emelkedj fel állásba. Ügyelj rá, hogy a térdeid ne kerüljenek a lábujjaid vonalán túlra. Közben tartsd feszesen a törzsed!

 

 

Egylábas guggolás törölközővel

Időtartam: 3-4 perc

Gyakorlat: Állj párhuzamos lábakkal a lábujjak mutassanak előre. Karok oldaltartásban, a jobb lábad tedd egy összehajtogatott törölköző tetejére. Lassan hajlítsd a bal térded 45-90 fokos szögig és eközben csúsztasd a jobb lábad alatti törölközőt oldalra kifelé, amíg még kényelmes és számolj el 4-ig.

Lassan (4-ig elszámolva) húzd vissza a jobb lábadat a kezdeni alapállásba és nyújtsd ki a bal lábad. Ismételd meg a gyakorlatot fél percig és végezd el a másik oldalra is.

 

Szökdelő Kitörés

Időtartam: 2-3 perc

Gyakorlat: Kitörés előre a bal lábbal, a térded 90 fokig legyen behajtva közvetlenül boka fölött. Ebből a helyzetből ugorj el a padlótól mindkét lábaddal. A gyakorlatot közben a lábakat a levegőben átváltjuk és a jobb lábbal előre érkezünk a talajra. Folytasd a gyakorlatot váltogatott lábakkal.

 

Térdhajlítás hátrafelé rúgással

Időtartam: 4-5 perc

Álljunk vállszélességű terpeszállásba, karok oldalt. Hajlítsuk be a bal lábunkat és a jobb lábat emeljük hátrafelé. Testsúly maradjon a sarkon, a karok közben lassan előre nyújtjuk.

Térj vissza a kezdőállásba és ismételd meg a gyakorlatot a másik oldalra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *