3 órás diéta étrend

Tetszett ez a cikk? Szavazz erre most!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Fogyás a három órás diétával

3Hour_2

Az egyik legújabb fogyókúrás módszer Magyarországon egyelőre nem sok követőt tudhat magáénak. A tapasztalt fogyókúrázók talán a neve hallatán sem nagyon hisznek az eredményességében, a hozzáértők pedig gyorsan rájönnek, hogy megint nem sikerült feltalálni a spanyolviaszt.

A 3 órás diéta elnevezése sokakat megtéveszthet. A fogyásra vágyók egyből azt gondolhatják, ez a módszer sikert ígér mindössze három óra leforgása alatt. De természetesen erről szó sincs. A diéta lényege abban rejlik, hogy naponta legalább ötszöri étkezést irányoz elő. Ez önmagában nem újdonság, hiszen az egészséges életmód követői már rég tudják, hogy a napi öt alkalommal (3 főétkezés, 2 kisékezés) történő tápanyagfelvétel az ideális.

A 3 órás diéta megteremtője, a kaliforniai Jorge Cruise szerint a fogyás sikere nem a zsírmentes táplálékok mellőzésétől vagy a kalóriák számolgatásától függ, hanem csakis attól, hogy mit mikor fogyasztunk. A módszer lényege, hogy szervezetünk bioritmusához alkalmazkodva táplálkozzunk. A 3 órás diéta csupán egyetlen feltételt állít, mégpedig azt, hogy minden harmadik órában együnk valamit, mivel így biztosíthatjuk, hogy az anyagcserénk megfelelően működjön. A Georgiai Állami Egyetem táplálkozási és kineziológiai laboratóriumának vezetője, Benardot professzor vizsgálatokkal bizonyította, hogy a zsír elraktározását a folyamatos zsírégetés meggátolja. A 3 órás diétát sportolókon tesztelték és azt az eredményt kapták, hogy a háromóránként táplálkozó sportolók többet veszítettek tömegükből, mint a kontrollcsoport tagjai.

3-hour_diet

Élettani szempontból a rendszeres és folyamatos energiabevitel következtében nő az anyagcsere hatékonysága, ezt termikus hatásként ismerjük. Ezenkívül a vércukorszint is megőrzi egyensúlyi állapotát, így ha figyelünk az energiabevitelre, kisebb adagokkal az elhízás veszélyét is csökkentjük. Súlyvesztést viszont csak az életmód és a táplálkozási szokások megváltoztatásával érhetünk el. Nem csupán többször kell kevesebbet ennünk, de szükség lehet az egyes tápanyagok arányainak növelésére vagy csökkentésére is. Nyilván az ételek mennyiségére is figyelni kell, ugyanígy a napi rendszerességre is. A Yale Egyetem orvosa, David Katz szerint ezzel az egyszerű, ám praktikus étrenddel csökkenthetjük étvágyunkat, a kortizol- és koleszterinszintet és fokozhatjuk az anyagcserét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *